Stäng
Bud Budgivare Tidpunkt
1 350 000:- 1 2018-12-11 16:07


Gränsvägen 22

Västerhaninge - Gränsvägen 22 / Haninge

 • Boarea: 43 kvm
 • Byggnadstyp: Flerbostadshus
 • Rum: 2 rum
 • Byggnadsår: 1960
 • Avgift 3 143 Kr/mån
Kr 1 395 000Som utgångspris
Till salu

Välplanerad tvåa med stambytt badrum i stabil förening

Nu finns chansen att förvärva denna kvadratsmarta och välplanerade tvåa med helkaklat och stambytt badrum, lättmöblerade rum och praktiskt kök.

Bostaden erbjuder ett generöst och lättmöblerat vardagsrum med fint ljusinsläpp, praktiskt kök med bra förvaring och arbetsytor samt en helkaklad dusch/WC som stambyttes 2009.

Vidare finns ett stort sovrum som rymmer dubbelsäng och garderob till förvaring, en tilltagen hall/entré med plats för hatt- och skohylla och dessutom finns en god klädkammare som underlättar mycket förvaring.

Populär och stabil förening med närhet till både fin natur, goda kommunikationer och skolor. Dessutom når man 73:an efter bara någon minut och tar dig till Globen på ca 25 minuter.

Hjärtligt välkommen!
 • Ansvarig mäklare
 • Mikael Bukowski
 • Reg. Fastighetsmäklare
 • Mobil: 070-555 80 59
 • E-post

Visa alla bilder

 • Välkommen till Gränsvägen 22!

  Välkommen till Gränsvägen 22!

 • Praktiskt kök med gott om förvaring

  Praktiskt kök med gott om förvaring

 • ... samt bra arbetsytor och fint ljusinsläpp

  ... samt bra arbetsytor och fint ljusinsläpp

 • Generöst och lättmöblerat vardagsrum

  Generöst och lättmöblerat vardagsrum

 • bakgrund-vadering.jpg)

   

   

  Dags att värdera din bostad?

  Klicka här för att ta dig dit

 • ... med fint ljusinsläpp och anslutning till kök

  ... med fint ljusinsläpp och anslutning till kök

 • Väl tilltaget sovrum

  Väl tilltaget sovrum

 • ... sett från annan vinkel

  ... sett från annan vinkel

 • Bra storleksmässig och stambytt dusch/WC

  Bra storleksmässig och stambytt dusch/WC

 • ... med fina materialval

  ... med fina materialval

 • Ljus och möbleringsbar hall/entré

  Ljus och möbleringsbar hall/entré

 • Lummig och tilltagen gård

  Lummig och tilltagen gård

 • ... med grillmöjligheter

  ... med grillmöjligheter

Planritning

Beskrivning

 • HALL/ENTRÉ

  Ljus och välkomnande hall/entré med god plats för avhängning för jackor och skor. Därtill finns ytterligare möbleringsbara ytor för exempelvis garderob, byrå eller vad som uppfyller behoven bäst. På golvet ligger parkett i ek och väggarna är målade och tapetserade.

 • KÖK

  Bra storleksmässigt och praktiskt kök som nås från vardagsrummet. Här löper en mörk laminatbänkskiva i vinkel som utgör goda arbetsytor samt har en infälld dubbelho med engreppsblandare. Ovan sitter kakel och belysning. Därtill finns flertalet överskåp, underskåp och lådor som underlättar förvaring av redskap och servis. Vitvarorna i köket består av kombinerad kyl/frys och spis med glaskeramikhäll och spisfläkt ovan. Vidare finns plats för exempelvis barbord med två stolar eller caféset intill fönster som släpper in fint ljus. Fint golv och målade väggar.

 • VARDAGSRUM

  Direkt från hallen når man detta generösa och tilltagna vardagsrum som är lätt att möblera. Plats finns för soffgrupp samt mediautrustning och därtill finns utrymme för exempelvis vitrinskåp, byrå eller vad som uppfyller behoven. Ett och ett halvt fönster släpper in fint ljus. Laminatgolv samt vitmålade väggar varav en med fondtapet.

 • SOVRUM

  Väl tilltaget sovrum som nås direkt från hallen. Här finns plats för dubbelsäng samt sängbord och vidare finns plats för exempelvis garderober till förvaring. Ett och ett halvt fönster släpper in fint ljus. Laminatgolv och vitmålade väggar varav en fondvägg med tapet.

 • DUSCH/WC

  Bra storleksmässig dusch/WC som stambyttes 2009 och har helkaklade väggar och klinkergolv i stilrena kulörer. Här finns WC, kommod med handfat samt spegelskåp och belysning ovan. Därtill finns en duschhörna och ett högskåp. Kommoden har två utdragbara lådor som hjälper till med förvaring tillsammans med spegelskåpet och högskåpet.

 • KLÄDKAMMARE

  Från hallen når man denna tilltagna klädkammare som underlättar mycket förvaring. Här finns hyllplan och klädstänger.

Allmänt

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss saknas

Boarea

43 kvm, föreningens information

Antal rum

2 rum och Kokvrå

Avgift

3 143 Kr/mån inkl värme, kallvatten och kabel-TV (bas) + obligatoriska 125 kr för bredband

Föreningens lägenhetsnummer

84

 • Förråd

  Ett förråd finns på källarplan och hör till lägenheten.

 • Parkering

  Föreningen har ca 50 parkeringsplatser där du som boende kan få ett parkeringstillstånd av styrelsen för att nyttja dessa. Föreningen erbjuder också ett antal garageplatser för uthyrning som sköts av HSB. Kostnad för dessa är 200-400 kr/månaden.

 • Kabel-TV

  Basutbud via Com Hem ingår i avgiften.

 • Internet

  Via Telenor (tidigare Bredbandsbolaget). Ingår i månadsavgiften med en obligatorisk avgift om ca 125 kr/mån.

 • Gemensamma utrymmen

  Föreningens gemensamma utrymmen består av tvättstugor, soprum, samlingslokal med gym, cykelrum och grillplats på gården. Dessutom finns en lekplats belägen utanför Gränsvägen 12-14.

 • Tvättmöjligheter

  Föreningen har tre tvättstugor som är belägna på Gränsvägen 12, 18 och 22.

 • Bra att veta

  Föreningen debiterar varje bostadsrättshavare för sin faktiska förbrukning gällande varmvatten på månadsavin. Kostnad per kubikmeter är ca 57 kr.

 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Referensnummer

MB03997

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1960

Fönster

3-glas

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd: 2018-03-28. Energiprestanda: 120 kWh/m² och år.

Föreningsinformation

Förening

HSB Brf Höjden i Västerhaninge

Bra att veta om föreningen

Populär och stabil förening som består av 96 bostadsrätter fördelade på 4 byggnader som uppfördes 1960. Föreningen består av adresserna Gränsvägen 12-22 samt Åkervägen 2-4. Dessutom har föreningen 4 hyreslokaler som kan ses som en extra ekonomisk tillgång. Föreningen följer en underhållsplan och tidigare utfört underhåll är bl.a.- Stambyte & el (2009), -Dränering (2014), -Fasadrenovering med takbyte (2016-2017) och installation av solceller (pågående). Inga kommande avgiftshöjningar är kända i nuläget (kontrollerat 2018-11-27).

DRIFTKOSTNADER PER ÅR

BASERADE PÅ ÅRSBASIS OCH MÅNADSBASIS

VARMVATTEN
Ca 1 370 kr (ca 114 kr/mån)

HUSHÅLLSEL
Ca 3 200 kr (ca 267 kr/mån)

FÖRSÄKRING
Ca 1 800 kr (ca 150 kr/mån)

TOTALT
Ca 6 370 kr (ca 531 kr/mån)

Kommentar:
Uppgifterna ska ses som ett riktvärde. Man bör ta i beaktande att driftkostnaderna kan skilja sig beroende på olika vanor, antal familjemedlemmar och vilka avtal man tecknar.

Budgivning och annan viktig information

Budgivning:
Vid en eventuell budgivning tillämpar vi normalt men inte alltid en s.k. öppen budgivning där alla intressenter kan få information om vilka bud som kommer in. Det vanligaste förfarandet är att senaste budet skickas ut per sms till de som har anmält intresse men vi håller en kontinuerlig kontakt per telefon med alla som är med i själva budgivningen. På vår hemsida kan man även följa hela budgivningen och vi ser det som en självklarhet att alla som vill lägga ett bud har finansieringen klar.

I de fall bud kommer in som ligger under det begärda priset eller som känns oseriösa väljer säljaren själv om detta bud ska presenteras på internet eller ej. Under själva budgivningen kan villkoren ändras om säljaren eller spekulanterna väljer att ändra förutsättningar med tidsbestämda eller villkorade bud. Det är då säljaren som bestämmer vilka bud som ska tas emot och om alla då ska få ta del av dessa.

Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn, telefonnummer och bud som lagts, till den blivande köparen samt säljaren efter avslutad budgivning.

Bud innan första visningen:
Det förekommer även ibland att spekulanter ber om en visning innan den utsatta första visningstiden. Det är då upp till säljaren att bestämma om de vill ha en sådan visning eller ej. I samband med dessa visningar händer det ibland att ett avslut kommer till stånd innan den första planerade öppna visningen. För att inte en bostad eller en tomt ska bli såld utan din vetskap rekommenderar vi dig som är intresserad av just denna bostad att skicka ett mail till ansvarig fastighetsmäklare och anmäla ditt intresse.

Fri prövningsrätt:
En annan sak att ta i beaktande är att säljaren har fri prövningsrätt. Detta innebär i korta drag att säljaren avgör när, till vem och till vilket pris säljaren säljer för.

Ibland händer det att bud kommer in efter en budgivning är avslutad men innan köpekontrakt är skrivet. Det är då fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren som då får avgöra om denne vill acceptera budet eller ej.

Om området

Allmänt

Ribby är ett trivsamt och populärt område med närhet till allt som uppfyller vardagens viktigaste behov. Ett stenkast bort finns matvarubutik samt restaurang och vidare finns goda kommunikationer och Västerhaninge C på promenadavstånd. Fin natur inpå knuten med lekparker, goda motionsspår och härliga strövområden. På bekväma avstånd finns också flertalet förskolor och skolor. Golfbanor, ridskolor och idrottsanläggningar finns också i närområdet.

Kommunikationer

Ett stenkast bort från bostaden finns närmsta busshållplats där bussar avgår mot bl.a. Västerhaninge station, Berga naturbruksgymnasium, Ösmo Centrum och Årsta havsbad. Från Västerhaninge station avgår pendeltåg mot bl.a. Älvsjö, Stockholm C, Kungsängen och Bålsta. Till Stockholms C och Nynäshamn tar det ca 30 minuter med pendeln. Även flertalet bussar avgår från stationen och tar dig till Haninge centrum, Handens närsjukhus, Port 73, Länna handelsplats och Tungelsta. För den som vill ta bilen en bit för att sedan åka med kollektivtrafiken så finns flertalet pendelparkeringar i anslutning till Västerhaninge station. För den bilburne når man 73:an inom 5 minuter.

Skola och barnomsorg

På bekväma promenadavstånd finns de kommunala förskolorna Skogsliden, Ribby och Parks förskola. Dessutom finns också familjedaghem och fristående förskola i området. Grundskolor i området är Ribbybergsskolan (F-6) samt Ribbyskolan (7-9) som finns på promenadavstånd och vidare finns Åbyskolan (F-6) och Tungelsta skola (F-9) som nås smidigt via buss från Västerhaninge station. Samtliga skolor erbjuder också fritidshem. För mer information, se kommunens hemsida: https://www.haninge.se/forskola-och-skola/

Affärer och annan service

Västerhaninge Centrum, som finns på promenadavstånd, erbjuder matvarubutiker, systembolag, bank, apotek, optiker, florister och frisör. Därtill finns en mysig bagarstuga med café och restauranger med fullständiga rättigheter. Vill man åt ett bredare utbud finns Haninge Centrum inte långt bort. Hit tar du dig smidigast med buss eller bil. Här erbjuds ett stort köpcentrum med välkända klädkedjor till mindre butiker samt flertalet restauranger och caféer. Här finns också Rollers & Bowlers, som erbjuder nöjen för hela familjen. Varför inte bowla, spela shuffleboard, åka rullskridskor eller spela biljard?