Stäng

Budgivning pågår

Gröndalsvägen 1

Visningar

Söndag 22 maj 13:30 - 14:15

Välkommen på premiärvisning!

Tisdag 24 maj 18:00 - 18:30

Hjärtligt välkommen!

TUMBA CENTRALT - Gröndalsvägen 1 / Botkyrka

 • Boarea: 47 kvm
 • Byggnadstyp: Flerbostadshus
 • Rum: 2 rum
 • Byggnadsår: 1964
 • Avgift 4 059 Kr/mån
Kr 1 595 000SOM UTGÅNGSPRIS
Till salu

Välplanerad gaveltvåa centralt belägen med inglasad balkong och nära pendeltåg

Nu finns denna trivsamma tvåa med gavelläge till salu nära Tumba C med alla dess bekvämligheter inklusive pendeltågsstation.

Vardagsrummet är lättmöblerat och delvis öppet mot köket vilket gör lägenheten väldigt ljus. Sen blir det lite trevligare att man kan laga mat och samtidigt ha kontakten med vardagsrummet via en öppning med infällda spotlights. Den inglasade balkongen som nås från vardagsrummet har ett soligt västerläge.

Sovrummet är lagom stort med plats för dubbelsäng och flertalet inbyggda garderober underlättar förvaring.

Stilrent och stambytt badrum med helkaklade väggar/klinkergolv samt tvättmaskin för att underlätta ens vardag.

Praktiskt läge med ingång direkt från entréplan men då lägenheten har ett suterrängplan under ligger lägenheten en våning upp. Via hiss når man föreningens tvättstugor och förråd.

Runt hörnet finns flertalet restauranger, caféer, mataffärer och annan service. Dessutom avgår pendeln runt hörnet mot Stockholm eller Södertälje. Ett bra boende i en stabil förening som underlättar ens vardag.

Hjärtligt välkommen!
 • Ansvarig mäklare
 • Mikael Bukowski
 • Reg. Fastighetsmäklare
 • Mobil: 070-555 80 59
 • E-post
 • Ljust kök med generösa arbetsytor och förvaring

  Ljust kök med generösa arbetsytor och förvaring

 • Öppning mot vardagsrum underlättar

  Öppning mot vardagsrum underlättar

 • objekt bild
 • Sovrum och vardagsrum sett från hallen

  Sovrum och vardagsrum sett från hallen

 • Fri vardering.jpg
 • Bra avhängningsmöjligheter

  Bra avhängningsmöjligheter

 • Lättmöblerat vardagsrum

  Lättmöblerat vardagsrum

 • ... som rymmer soffgrupp och matplats

  ... som rymmer soffgrupp och matplats

 • Inglasad balkong som nås från vardagsrummet

  Inglasad balkong som nås från vardagsrummet

 • Bra sovrum med plats för dubbelsäng

  Bra sovrum med plats för dubbelsäng

 • Bra förvaring via inbyggda garderober

  Bra förvaring via inbyggda garderober

 • Stambytt och helkaklat badrum med tvättmaskin

  Stambytt och helkaklat badrum med tvättmaskin

 • ... och spotlights i tak

  ... och spotlights i tak

 • Välkommen till Gröndalsvägen 1

  Välkommen till Gröndalsvägen 1

 • objekt bild

Visa alla bilder

Planritning

Beskrivning

 • HALL/ENTRÉ

  Praktisk hall som sammankopplar kök, badrum, vardagsrum och sovrum. Klinkergolv precis innanför säkerhetsdörren som sedan övergår till samma laminatgolv som i vardagsrum och sovrum. Bra avhängningsmöjligheter och målade väggar.

 • KÖK

  U-format kök med generösa arbetsytor och gott om förvaringsmöjligheter.
  Enkelho med fönster ovan, spishäll med vitt passande kakel som stänkskydd samt fläkt ovan. Dessutom finns det en kombinerad kyl/frys, integrerad diskmaskin och varmluftsugn. Öppningen mot vardagsrummet ger en trivsam känsla. Målade väggar och laminatgolv.

 • VARDAGSRUM

  Lättmöblerat vardagsrum med plats för soffgrupp, mediautrustning och matbord. Direkt anslutning till köket via en öppning med infällda spotlights. Laminatgolv och målade väggar samt generöst ljusinsläpp via fönster. Den inglasade balkongen nås från vardagsrummet.

 • BALKONG

  Inglasad balkong som nås från vardagsrummet. Plats finns för bänk eller caféset. Soligt västerläge.

 • SOVRUM

  Rymligt sovrum som lätt rymmer en dubbelsäng samt nattduksbord på vardera sida. Ljusinsläpp via ett fönsterparti, målade väggar och laminatgolv. 3 inbyggda garderober med överskåp underlättar förvaring.

 • DUSCH/WC/TVÄTT

  Stilren dusch/WC som stambyttes 2012. Helkaklade väggar och matchande klinkergolv. Här finns vägghängd WC, kommod med handfat, badrumsskåp med belysning och eluttag, handukstork (el), toppmatad tvättmaskin samt dusch med svängbara glasväggar.

Allmänt

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

0 av 7, hiss finns

Boarea

47 kvm, föreningens information

Antal rum

2 rum och Kök

Avgift

4 059 Kr/mån inklusive värme, VA och basutbud (TV)

Föreningens lägenhetsnummer

4

Andelstal

Andel i föreningen: 1,8289 %

Andel årsavgift: 0 %

Reparationsfond: 0 Sek

 • Förråd

  Tillhörande källarförråd finns.

 • Internet

  Via Tele 2 kan man beställa hastigheter på upp till 1200 Mbit/s. Fiber finns indraget vilket gör att man kan välja valfri leverantör via zmarket.se

 • TV

  Basutbud från Tele2 (tidigare Com Hem) ingår i månadsavgiften. Alternativet är att man kör TV via fiber.

 • Tvättmöjligheter

  I föreningen finns det 3 tvättstugor. En av dessa är lite mindre och endast till för snabbtvätt.

 • Gemensamma utrymmen

  Det finns en föreningslokal som kan hyras. Soprum finns för grovsopor med tillhörande miljörum.

 • Bra att veta

  Föreningen har ett krav att köparen ska vara medlem i HSB. Medlemsandelen kostar 500 kr och är en deponering. Så flyttar man ifrån föreningen och inte längre vill vara medlem i HSB, återbetalas 500 kr.
  Medlemsavgiften löpande kostnader är 300 kr/år.

  I samband med ett ägarbyte debiterar föreningen köparen en överlåtelseavgift på 1 207,50 kr. Tar man lån med lägenheten som säkerhet ska detta noteras i pantregistret vilket kostar 438 kr (pantsättningsavgift).

 • Parkering

  3-timmars gratisparkering runt hörnet. Möjlighet finns att hyra en p-plats via Parkman i parkeringshuset bredvid för 439 kr/mån.

 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Referensnummer

MB04423

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1964

Fönster

2-glas

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

Energideklaration

Utförd 2019-06-26. Primärenergital: 127 kWh/m² och år. Specifik energianvändning (tidigare energiprestanda): 112 kWh/m² och

Föreningsinformation

Förening

HSB Brf Apotekaren

Bra att veta om föreningen

Föreningen äger fastigheten Apotekaren 3 i Botkyrka kommun. Föreningens flerbostadshus rymmer totalt 66 lägenheter och av dessa är 56 upplåtna med bostadsrätt och 10 är fortfarande hyresrätter. Detta är en dold tillgång i föreningen vilket innebär att den dagen dessa hyresgäster flyttar ut kan föreningen upplåta (sälja bostaden) och på så sätt få in kapital som man nyttja till att förslagsvis amortera på lånen. Dessutom finns det 2 lokaler och en föreningslokal. 2016 byggdes en lokal om till tre lägenheter vilket gjorde att föreningen kunde amortera av 4 miljoner på lånen. Föreningen har utfört löpande renoveringar/underhåll och stambyte utfördes 2012. Mer info om planerade renoveringar finns att ta del av i årsredovisningen. Så föreningens ekonomi får anses stabil med väl underhållet flerbostadshus.

DRIFTKOSTNADER PER ÅR

BASERADE PÅ ÅRSBASIS

HUSHÅLLSEL
Ca 3 600 kr (ca 300 kr/mån)

FÖRSÄKRING
Ca 2 100 kr (ca 175 kr/mån)

TOTALT
Ca 5 700 kr (ca 475 kr/mån)

Kommentar: Uppgifterna ska ses som ett riktvärde och kan skilja sig beroende på vanor, hur många familjemedlemmar man är och vilka avtal man tecknar.

Budgivning och annan viktig information

Budgivning:
Vid en eventuell budgivning tillämpar vi normalt men inte alltid en s.k. öppen budgivning där alla intressenter kan få information om vilka bud som kommer in. Det vanligaste förfarandet är att senaste budet skickas ut per sms till de som har anmält intresse men vi håller en kontinuerlig kontakt per telefon med alla som är med i själva budgivningen. På vår hemsida kan man även följa hela budgivningen och vi ser det som en självklarhet att alla som vill lägga ett bud har finansieringen klar.

I de fall bud kommer in som ligger under det begärda priset eller som känns oseriösa väljer säljaren själv om detta bud ska presenteras på internet eller ej. Under själva budgivningen kan villkoren ändras om säljaren eller spekulanterna väljer att ändra förutsättningar med tidsbestämda eller villkorade bud. Det är då säljaren som bestämmer vilka bud som ska tas emot och om alla då ska få ta del av dessa.

Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn, telefonnummer och bud som lagts, till den blivande köparen samt säljaren efter avslutad budgivning.

Bud innan första visningen:
Det förekommer även ibland att spekulanter ber om en visning innan den utsatta första visningstiden. Det är då upp till säljaren att bestämma om de vill ha en sådan visning eller ej. I samband med dessa visningar händer det ibland att ett avslut kommer till stånd innan den första planerade öppna visningen. För att inte en bostad eller en tomt ska bli såld utan din vetskap rekommenderar vi dig som är intresserad av just denna bostad att skicka ett mail till ansvarig fastighetsmäklare och anmäla ditt intresse.

Fri prövningsrätt:
En annan sak att ta i beaktande är att säljaren har fri prövningsrätt. Detta innebär i korta drag att säljaren avgör när, till vem och till vilket pris säljaren säljer för.

Ibland händer det att bud kommer in efter en budgivning är avslutad men innan köpekontrakt är skrivet. Det är då fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren som då får avgöra om denne vill acceptera budet eller ej.

Om området

Allmänt

Gröndalsvägen ligger centralt i Tumba med välbesökta Tumba C runt hörnet. I omgivningarna finns mycket fin natur och bra kommunikationer. Det finns friluftsspår relativt nära Tumba centrum så som Harbrostugan där det finns motionsspår. Vid Lida finns härlig natur med t.ex. strövområden, badplats, skidspår och pulkabacke. Vid Tumba Gymnasium finner du en sporthall och en ishall. Det finns även ett relativt stort utbud av aktiviteter i hela Tumba: sportfält och gymnastikhall, styrketräning, sporthallar, bordtennishall, skytteklubb, inomhusbad, bandyplan och parklekar.

Kommunikationer

Runt hörnet avgår pendeltåg som tar dig på 25 minuter till Stockholms Central och på ca 20 minuter till Södertälje. Många bussar utgår från Tumba centrum till bl.a. Tullinge, Vårsta/ Grödinge, Salem/Rönninge och även till Skärholmen och Kungens kurva. Med bil tar det ca 25-40 min beroende på trafik till Stockholm C.

Skola och barnomsorg

Vid Tumba centrum finns ett stort utbud av förskolor och grundskolor. Tumba gymnasium finns ett stenkast bort, s:t Botvids gymnasium och Tullinge gymnasium finns inom korta sträckor med bil eller alternativt den mycket bra flytande kollektivtrafiken som utgår från Tumba centrums centralstation.

Affärer och annan service

I Tumba C finns bl.a. banker, apotek, systembolag, livsmedel, klädesbutiker, tyg, spel och tobak. Kemtvätt, frisör, ur och optik, guldsmed, sportaffär, blommor, skor, skomakeri/nycklar, konditori, restauranger och pizzerior. Övrig service är bibliotek, folktandvård, försäkringskassa, kommunalhus, församlingsexpedition och polisstation.