Stäng

Budgivning pågår

Samaritvägen 15, 4 tr

Visningar

Söndag 22 maj 14:45 - 15:45

Välkommen på premiärvisning!

Tisdag 24 maj 16:45 - 17:30

Hjärtligt välkommen!

TUMBA GÄRDE - Samaritvägen 15, 4 tr / Botkyrka

 • Boarea: 34 kvm
 • Byggnadstyp: Flerbostadshus
 • Rum: 1 rum
 • Byggnadsår: 1994
 • Avgift 2 297 Kr/mån
Kr 1 195 000SOM UTGÅNGSPRIS
Till salu

Välplanerad etta med riktigt privat läge och härlig balkong

I trivsamma och idylliska kvarter finns denna välplanerade etta med ett superläge utan insyn som riktar sig till dig som söker seniorboende (55+). Lägenheten är lättmöblerad och har ett härligt ljusinsläpp via flertalet fönster. Balkongen har ett soligt sydvästligt läge och närmsta granne är lummiga träd som gör det extra privat.

Allrummet kan möbleras efter egna önskemål med plats för säng, soffa och TV-möbel. Matplatsen i köket har burspråk vilket gör denna del extra tilltalande.
Dusch/WC har även tvättmaskin installerad vilket underlättar om man inte vill nyttja någon av föreningens tvättstugor.

Föreningen är väldigt välskött och har en stabil ekonomi. Tillgång finns till både sällskapsrum och gästrum vid besök.

Buss finns i närområdet och väljer man att ta en promenad till Tumba C tar detta ca 10 minuter. Därifrån avgår det pendeltåg in mot Stockholm eller mot Södertälje.
Tumba vårdcentral är granne med föreningen och där finns tillgång till, distriktsläkare, distriktssköterska, ögonläkare, folktandvård och träffpunkt Tumba med gym och vattengympa för 60-plussare.

Välkommen på någon av de öppna visningarna eller kontakta oss för en enskild visning!
 • Ansvarig mäklare
 • Mikael Bukowski
 • Reg. Fastighetsmäklare
 • Mobil: 070-555 80 59
 • E-post
 • Underbart och privat läge utan insyn

  Underbart och privat läge utan insyn

 • Välkommen till Brf Kaplanen 1

  Välkommen till Brf Kaplanen 1

 • objekt bild
 • Praktiskt kök med lagom förvaring och arbetsytor

  Praktiskt kök med lagom förvaring och arbetsytor

 • Fri vardering.jpg
 • ... och matplats med burspråk

  ... och matplats med burspråk

 • Bra ljusinsläpp och rogivande kuliss utanför

  Bra ljusinsläpp och rogivande kuliss utanför

 • Allrummet med plats för säng bakom garderoberna

  Allrummet med plats för säng bakom garderoberna

 • Balkong i soligt läge

  Balkong i soligt läge

 • Allrummet sett från en vinkel

  Allrummet sett från en vinkel

 • ... och från en annan

  ... och från en annan

 • Entré med avhängningsmöjligheter

  Entré med avhängningsmöjligheter

 • Badrum med dusch/WC och tvättmaskin

  Badrum med dusch/WC och tvättmaskin

 • Välkomnande entré

  Välkomnande entré

 • En av föreningens trivsamma uteplatser

  En av föreningens trivsamma uteplatser

 • Boulebana som är populär sommartid

  Boulebana som är populär sommartid

Visa alla bilder

Planritning

Beskrivning

 • HALL/ENTRÉ

  Praktisk hall/entré med bra avhängningsmöjligheter precis innanför säkerhetsdörren. Dessutom finns två garderober som underlättar förvaring. Ekparkettgolv som sträcker sig vidare ut i allrummet och tapetserade väggar.

 • ALLRUM

  Allrummet kan möbleras efter vilka behov man har. Plats finns för säng, soffa och TV-möbel och ytterligare garderober om man så vill. Generöst ljusinsläpp via flertalet fönster utan någon som helst insyn. I köpet ingår en portabel AC. Rörgenomföring ut på balkongen finns vilket säkrar en behaglig temperatur i bostaden även når solen skulle ligga på. Ekparkettgolv samt tapetserade väggar.

 • BALKONG

  Denna ligger högt upp med ett soligt sydvästligt läge samt härlig grönska framför i västerläge. Mot söder har man rogivande utsikt över Tumba Gärde. Plats finns för caféset eller bänk med bord om man föredrar detta.

 • KÖK

  Praktiskt kök med bra förvaring och arbetsytor. Rostfri diskbänk med dubbla hoar och matchande kakel samt belysning ovan. Här finns även spis med glaskeramikhäll, spiskåpa och kombinerad kyl/frys. I köket finns det även städskåp samt skafferi. Matplatsen som ligger i direkt anslutning till köket har ett härligt ljusinsläpp via flertalet fönster i burspråk med plats för matbord. En spalje mot allrummet avgränsar lite lagom. Tapetserade väggar och linoleumgolv.

 • DUSCH/WC/TVÄTT

  Bra storleksmässigt med helkaklade väggar och våtrumsmatta på golv. Här finns handfat, WC, dusch och handukstork (vattenburen) samt tvättmaskin. Ovanför handfatet sitter en fast monterad spegel och på motsatt vägg finns ett väggfast skåp samt två hyllplan. Har man inget behov av att ha tvättmaskin så finns det plats för badkar.

Allmänt

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 7, hiss finns

Boarea

34 kvm, föreningens information

Antal rum

1 rum och kök

Avgift

2 297 Kr/mån inklusive värme, VA samt basutbud gällande IP-telefoni, TV och bredband

Föreningens lägenhetsnummer

15-1403

Andelstal

Andel i föreningen: 0,95 %

Andel årsavgift: 0 %

Reparationsfond: 0 Sek

 • Förråd

  Förråd om 3 m² finns och tillhör bostaden.

 • TV

  Basutbud via Tele2 (tidigare Com Hem) ingår i månadsavgiften.

 • Internet

  Bredband 100 via Tele2 (tidigare Com Hem) ingår i månadsavgiften.

 • Gemensamma utrymmen

  I varje huskropp finns det ett sällskapsrum. Perfekt om man vill bjuda in större sällskap. Dessutom finns det även gästrum i varje huskropp på plan 1. Väldigt praktiskt om man har besök från annan ort. Bokning sker via husvärdarna. Runt om föreningens huskroppar finns det bänkar och en trivsam pergola som nyttjas flitigt sommartid. Cykelförråd finns.

 • Parkering

  Föreningen har parkeringsplatser i garage (450 kr/mån), carport (350 kr/mån) och vanlig p-plats (250 kr/mån). Gästparkering finns i närområdet. 3 timmar gratis med p-skiva och därefter utgår det avgift om man vill parkera längre än så.

 • Tvättmöjligheter

  I varje huskropp finns det en tvättstuga. Tvättmaskin finns även i lägenheten.

 • Bra att veta

  Föreningen har tecknat ett bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter vilket innebär att bostadsrättsinnehavaren endast behöver en vanlig hemförsäkring (lösöresförsäkring).

 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Referensnummer

MB04424

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1994

Fönster

3-glas

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd 2018-03-15. Energiprestanda primärenergital: 122 kWh/m². Energiklass E.

Föreningsinformation

Förening

Brf Kaplanen 1

Bra att veta om föreningen

Föreningen som är en seniorförening (55 +), ligger fint belägen i Tumba omgiven av grönskande natur. Två huskroppar innehållande 62 lägenheter i varierande storlekar samt tillhörande parkeringsytor bestående av garage, carport och öppna p-platser. För de som hyr plats finns det en spolplatta för bilen. Arbetsgruppen- och aktivitetsgruppen är till för de som vill engagera sig lite extra. "Utegruppen" verkar för en trivsam utemiljö och "Husgruppen" hjälper till med tillsynen av föreningens utrustning/byggnader. Föreningens ekonomi får anses väldigt stabil och några större renoveringar finns inte i sikte.

DRIFTKOSTNADER PER ÅR

BASERADE PÅ ÅRSBASIS

HUSHÅLLSEL
Ca 3 000 kr (ca 250 kr/mån)

FÖRSÄKRING
Ca 1 800 kr (ca 150 kr/mån)

TOTALT
Ca 4 800 kr (ca 400 kr/mån)

Kommentar: Uppgifterna ska ses som ett riktvärde och kan skilja sig beroende på vanor, storlek på hushållet och vilka avtal man tecknar.

Budgivning och annan viktig information

Budgivning:
Vid en eventuell budgivning tillämpar vi normalt men inte alltid en s.k. öppen budgivning där alla intressenter kan få information om vilka bud som kommer in. Det vanligaste förfarandet är att senaste budet skickas ut per sms till de som har anmält intresse men vi håller en kontinuerlig kontakt per telefon med alla som är med i själva budgivningen. På vår hemsida kan man även följa hela budgivningen och vi ser det som en självklarhet att alla som vill lägga ett bud har finansieringen klar.

I de fall bud kommer in som ligger under det begärda priset eller som känns oseriösa väljer säljaren själv om detta bud ska presenteras på internet eller ej. Under själva budgivningen kan villkoren ändras om säljaren eller spekulanterna väljer att ändra förutsättningar med tidsbestämda eller villkorade bud. Det är då säljaren som bestämmer vilka bud som ska tas emot och om alla då ska få ta del av dessa.

Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn, telefonnummer och bud som lagts, till den blivande köparen samt säljaren efter avslutad budgivning.

Bud innan första visningen:
Det förekommer även ibland att spekulanter ber om en visning innan den utsatta första visningstiden. Det är då upp till säljaren att bestämma om de vill ha en sådan visning eller ej. I samband med dessa visningar händer det ibland att ett avslut kommer till stånd innan den första planerade öppna visningen. För att inte en bostad eller en tomt ska bli såld utan din vetskap rekommenderar vi dig som är intresserad av just denna bostad att skicka ett mail till ansvarig fastighetsmäklare och anmäla ditt intresse.

Fri prövningsrätt:
En annan sak att ta i beaktande är att säljaren har fri prövningsrätt. Detta innebär i korta drag att säljaren avgör när, till vem och till vilket pris säljaren säljer för.

Ibland händer det att bud kommer in efter en budgivning är avslutad men innan köpekontrakt är skrivet. Det är då fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren som då får avgöra om denne vill acceptera budet eller ej.

Om området

Allmänt

I omgivningarna finns mycket fin natur och bra kommunikationer. Det finns friluftsspår relativt nära Tumba centrum så som Harbrostugan där det finns motionsspår. Vid Lida finns härlig natur med t.ex. strövområden, badplats, skidspår och pulkabacke. Vid Tumba Gymnasium finner du en sporthall och en ishall. Det finns även ett relativt stort utbud av aktiviteter i hela Tumba: sportfält och gymnastikhall, styrketräning, sporthallar, bordtennishall, skytteklubb, inomhusbad, bandyplan och parklekar.

Kommunikationer

Med pendeltåg tar det ca 25 minuter till Stockholms Central och ca 20 minuter till Södertälje. Många bussar utgår från Tumba centrum till bl. a. Tullinge, Vårsta/Grödinge, Salem/Rönninge och även till Skärholmen och Kungens Kurva. Med bil tar det ca 25-40 min beroende på trafik till Stockholm C.

Affärer och annan service

Runt hörnet finns Tumba vårdcentral och där finns tillgång till, distriktsläkare, distriktssköterska, ögonläkare, folktandvård och träffpunkt Tumba med gym och vattengympa för 60-plussare. I Tumba C finns bl. a. banker, apotek, systembolag, livsmedel, klädesbutiker, spel och tobak, kemtvätt, frisör, ur och optik, guldsmed, sportaffär, blommor, skor, skomakeri/nycklar, zoo, konditori, restauranger och pizzerior. Övrig service är bibliotek, folktandvård, försäkringskassa, kommunalhus, församlingsexpedition och polisstation.