Stäng

Budgivning pågår

Skäcklinge gårds väg 2

LÖVHOLMEN - TUMBA - Skäcklinge gårds väg 2 / Botkyrka

  • Tomtarea: 816 kvm
Kr 2 800 000SOM UTGÅNGSPRIS
Till salu

Lättbebyggd tomt i fina villakvarter

Nu finns chansen att skapa sitt drömboende och förvärva denna tomt som ligger belägen i ett trivsamt och populärt villaområde område med närhet till både fin natur, bra kommunikationer samt bra förskolor och skolor.

Här finns möjlighet att uppföra en huvudbyggnad i två plan med tillåten byggyta om 160 m² i två fulla plan. För huvudbyggnad är högsta tillåtna byggnadshöjd 6 meter och högsta tillåtna höjd till taknock är 8 meter. Garage eller uthus om 40 m² med maximal höjd om 3 meter får även uppföras. Största tillåtna bruttoarea är 275 m².

Inkoppling av VA kostar från ca 146 000 kr om man anordnar stenkista själv. Annars tillkommer det en avgift på ca 43 000 kr (uppgifterna är baserade på 2022 års taxa).
Elanslutning till elnätet (Vattenfall) kostar 40 000 - 45 000 kr.

Marken är lättarbetad då den till större delar består av utfyllnadsmaterial.

Den tilltalande fastigheten är belägen i ett trivsamt och barnvänligt bostadsområde med blandad bebyggelse av villor och radhus. Förskolor och skola finns på promenadavstånd, som nås efter bara någon minut. In till Stockholm tar det ca 25 minuter med bil alternativt via motorvägsbuss som stannar i området.

Varmt välkommen att titta när det passar dig. Önskas en privat visning är du hjärtligt välkommen att kontakta ansvarig mäklare!

ALLMÄN INFOMATION
Upplåtelseform: Friköpt
Tomtarea: 816 m² (taxeringsinformation)
Fastighetsbeteckning: Skäcklinge Gård 15, Botkyrka
Taxeringskod: 210 Småhusenhet, tomtmark
Taxeringsvärde: Totalt 995 000 kr varav byggnad 0 kr (Taxeringsår 2021)
Planbestämmelser: Detaljplan
Servitut etc: Last: Officialservitut Vattenledning, Avlopp, 0127-16/2.1
Vatten/avlopp: Tillkommer kostnad för påkoppling till kommunalt vatten och kommunalt avlopp.
Kommunal avgift: Tomtmarken beskattas med 1% av taxeringsvärdet.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
  • Ansvarig mäklare
  • Mikael Bukowski
  • Reg. Fastighetsmäklare
  • Mobil: 070-555 80 59
  • E-post

Visa alla bilder

Planritning

Om området

Allmänt

Lugnt och centralt område med närhet till härlig skog och natur. Mysig blandad bebyggelse som radhus och friliggande villor. På bekväma gångavstånd finns spontanidrottsplatser, lekplatser och motionsspår. Goda kommunikationer och närhet till matvarubutik för vardagens förnödenheter.

Kommunikationer

Runt hörnet finns närmsta busshållsplats och här avgår bussar mot Tumba station, Vårsta centrum och Bremora samt snabbuss (motorvägsbuss) som tar dig till Fridhemsplan. Från Tumba station tar du dig enkelt och smidigt till olika destinationer via bussar och pendeltåg. Här avgår tåg mot Stockholms C och Märsta samt mot Södertälje C. Du når Stockholms C efter ca 25 minuter och Södertälje C efter ca 15 minuter. Här finns också ett stort busstorg med avgångar mot Tullinge, Huddinge sjukhus, Södertörns högskola, Hallunda Centrum, Kungens Kurva och många fler destinationer. För den som vill ta bilen en bit för att sedan åka kommunalt finner en stor pendelparkering i anslutning till Tumba station. För den bilburne når man E4:an efter ca 10 minuter.

Skola och barnomsorg

I området finns flertalet förskolor och skolor på bekväma gångavstånd. Förskolorna i området är Skäcklinge Gård, Lövholmen och Hjorten. Förskolorna har flera avdelningar och ligger på bekväma gångavstånd. Närmaste grundskolorna i området är Storvretskolan (F, 4-9), Kassmyraskolan (F-6) och Broängsskolan (F-9). Grundskolorna erbjuder fritidshem och samtliga grundskolor når man enkelt via kollektivtrafiken eller en promenad. I Tumba finns också gymnasium som man når efter en bussresa om ca 15 minuter. Gymnasiet är populärt och har goda och unika program. För mer information, se kommunens hemsida: https://botkyrka.se/barn--utbildning.html

Affärer och annan service

I Solbo, som du når efter en kort biltur eller en promenad om ca 15 minuter, finns det mesta för vardagens behov. Här finner du Ica Supermarket med generösa öppettider, pizzerior, Tumba träningscenter, Filmkedjan, restauranger och mackar. Inom promenadavstånd finns också vårdcentral. För mer shopping och nöjen finns Tumba Centrum som ett ytterligare alternativ. Här finns bl.a. klädaffärer, matvarubutiker, banker, postombud, apotek, bibliotek, tandläkare, caféer och restauranger.