Stäng

Budgivning pågår

Sockenvägen 484, 3 tr

Visning

Söndag 16 januari 13:15 - 14:00

Hjärtligt välkommen!

GAMLA ENSKEDE - Sockenvägen 484, 3 tr / Stockholm

 • Boarea: 49 kvm
 • Byggnadstyp: Flerbostadshus
 • Rum: 2 rum
 • Byggnadsår: 1945
 • Avgift 3 560 Kr/mån
Kr 2 850 000SOM UTGÅNGSPRIS
Till salu

Charmig tvåa högst upp med balkong i soligt söderläge och nära till T-bana

Nu ges möjligheten att förvärva denna mysiga och rymliga tvåa om 49 m² högst upp i huset som ligger belägen i trivsamma Gamla Enskede med närhet till både T-bana, service och härliga grönområden.

Här väntar en välplanerad bostad med ett generöst och lättmöblerat vardagsrum som har utgång till den soliga balkongen som utökar bostaden under årets varmare dagar, ett praktiskt kök som både har bra arbetsytor, optimala förvaringslösningar samt plats för matbord för ca 4 personer.

Vidare finns ett bra storleksmässigt sovrum som har plats för dubbelsäng och får naturligt ljusinsläpp via fönster som vetter mot framsidan. En välkomnande hall/entré som sammankopplar bostadens alla rum och har goda förvaringsmöjligheter, samt en helkaklad dusch/WC med ett frostat vädringsfönster.

Ett förråd hör till lägenheten och finns på källarplan, fiber finns indraget och säkerställer en stabil uppkoppling.

Här bor du i ett trivsamt och attraktivt område som präglas av härlig grönska med närhet till vackra Skogskyrkogården, ett stenkast bort till tunnelbanestation som tar dig snabbt in till Stockholms stadspuls och promenadavstånd till matvarubutiker och annan service. För den bilburne är man snabbt och smidigt ute på 73:an.

Varmt välkommen och upplev på plats!
 • Ansvarig mäklare
 • Mikael Bukowski
 • Reg. Fastighetsmäklare
 • Mobil: 070-555 80 59
 • E-post
 • Vardagsrum med härligt ljusinsläpp

  Vardagsrum med härligt ljusinsläpp

 • ... och lättmöblerat

  ... och lättmöblerat

 • Balkong i soligt och fritt söderläge

  Balkong i soligt och fritt söderläge

 • Praktiskt kök med matplats

  Praktiskt kök med matplats

 • Fri vardering.jpg
 • Bra förvaringsmöjligheter

  Bra förvaringsmöjligheter

 • objekt bild
 • Kök sett mot hall/entré

  Kök sett mot hall/entré

 • Lagom stort sovrum med trägolv

  Lagom stort sovrum med trägolv

 • Möjlighet finns att öppna upp till vardagsrum

  Möjlighet finns att öppna upp till vardagsrum

 • Inre halldel och entréhall

  Inre halldel och entréhall

 • objekt bild
 • Helkalkad dusch/WC

  Helkalkad dusch/WC

 • objekt bild
 • objekt bild
 • objekt bild

Visa alla bilder

Planritning

Beskrivning

 • HALL/ENTRÉ

  Bra storleksmässig hall/entré med god yta för hatt- och skoställ direkt till höger. Därtill finns två inbyggda garderober med överskåp som underlättar ytterligare förvaring. Hallen sammankopplar bostadens alla rum och har plats för mindre önskad möblering efter egen smak. Hallen har tapetserade väggar och plastmatta på golv.

 • KÖK

  Direkt från hallen når man detta tilltagna och praktiska kök med massor av bra förvaringslösningar för redskap och servis via flertalet skåp och lådor. Bänkytorna ger goda arbetsytor och har en del med rostfri diskbänk, dubbla hoar och engreppsblandare. Ovan diskbänksdelen sitter ljust kakel. Vitvarorna i köket består av kombinerad kyl/frys, spis med 4 spisplattor samt spisfläkt ovan. Vidare finns plats för matbord för ca 4 personer och ett fönster bidrar med naturligt ljusflöde. Plastmatta på golv, tapetserade väggar samt bröstpanel vid matplatsdelen.

 • VARDAGSRUM

  Väl tilltaget och lättmöblerat vardagsrum som nås från hallen. Här finns plats för större möblemang som exempelvis stor soffa, mediautrustning, vitrinskåp, bokhyllor eller annan önskad möblering efter egen smak. Härifrån når man även den trevliga balkongen som ligger i soligt söderläge. En dörr mellan vardagsrum och sovrum har tidigare funnits, men som är igensatt från vardagsrummet. Detta går självklart att återställa om så önskas. Vardagsrummet har tapetserade väggar och ekparkettgolv.

 • BALKONG

  Trevlig och möbleringsbar balkong som nås från vardagsrummet. Plats finns för exempelvis caféset om två stolar och ett bord, alternativt mindre loungemöblemang. Perfekt om man vill avnjuta en kaffe utomhus. Balkongen ligger i soligt söderläge och blir därmed en härlig utökning på vardagsrummet under årets varmare dagar.

 • SOVRUM

  Bra storleksmässigt sovrum med naturligt ljusinsläpp via ett fönster. Här finns plats för dubbelsäng och annan önskad sovrumsmöblering efter eget behov. En inbyggd garderob finns och underlättar förvaring. En dörr finns mellan sovrum och vardagsrum, men som är igensatt från vardagsrummets sida. Detta går självklart att återställa om så önskas. Tapetserade väggar och fint trägolv.

 • DUSCH/WC

  Helkaklad dusch/WC som nås från hallen. Här finns WC, handfat med badrumsskåp ovan som underlättar mindre förvaring och belysning. Vidare finns en generös duschhörna med draperistång ovan samt ett frostat fönster som bidrar med naturligt ljusinsläpp. Helkaklade väggar och klinkergolv.

Allmänt

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss saknas

Boarea

49 kvm, föreningens information

Antal rum

2 rum och kök

Avgift

3 560 Kr/mån inkl. värme, VA och kabel-TV

Föreningens lägenhetsnummer

52

Andelstal

Andel i föreningen: 2,03713 %

Andel årsavgift: 2,03312 %

Reparationsfond: 0 Sek

 • Förråd

  Ett källarförråd finns och hör till lägenheten.

 • Parkering

  Föreningen tillhandahåller ett 20-tal parkeringsplatser. Separat kö tillämpas. Möjlighet till boendeparkering på kringliggande gator för ca 500 kr/mån via Stockholms stad.

 • TV

  Via Tele2 (tidigare Com Hem). Basutbud ingår i avgiften.

 • Internet

  Via Tele2 (tidigare Com Hem) eller Telenor. Upp till 1 200 Mbit/s är möjligt att erhålla hos Tele2 samt 1 000 Mbit/s hos Telenor.

 • Tvättmöjligheter

  Föreningen har en gemensam tvättstuga på Nynäsvägen 375.

 • Gemensamma utrymmen

  Föreningens gemensamma utrymmen består av cykel- och barnvagnsrum samt tvättstuga.

 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Referensnummer

MB04394

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1945

Fönster

3-glas

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd: 2018-11-22. Energiprestanda: 173 kWh/m² och år.

Föreningsinformation

Förening

HSB Brf Pergolan i Stockholm

Bra att veta om föreningen

Föreningen består av tre flerbostadshus som uppfördes 1945 och innehåller 48 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 3 lokaler som upplåts med hyresrätt. Dessa fördelar sig på adresserna Sockenvägen 476-484 samt Nynäsvägen 375 A-B. Föreningen innehar fastigheterna Stockholm Gräsmattan 2 samt Stockholm Pergolan 1 med tomträtt. Föreningen har under åren genomfört en del renoveringar och underhåll som bl.a. stambyte och renovering av badrum (1995-1996), fjärrvärme, installation och injustering (1999), byte av entréportar (2005), nybyggnation av tvättstuga (2010), fasad- och balkongrenovering (2013), spolning avloppsstammar (2013), självdragsventilation och montering uteluftsdon (2014-2015), grund, dränering & isolering (2016), renovering av allmänna utrymmen (2020). Kommande eller utfört underhåll för 2021 är bl.a. stamspolning, renovering av trädgård, byte av radiator- och termostatventiler samt renovering av undercentral. Enligt den senaste årsredovisningen (2020) uppgår föreningens lån till ca 5 807 kr/m², vilket är goda siffror. Dessutom kan lokalerna ses som en dold tillgång. Besök gärna föreningens hemsida: brfpergolan.blogspot.com

DRIFTKOSTNADER PER ÅR

BASERADE PÅ ÅRSBASIS

HUSHÅLLSEL
Ca 5 400 kr (ca 450 kr/mån)

FÖRSÄKRING
Ca 3 000 kr (ca 250 kr/mån)

TOTALT
Ca 8 400 kr (ca 700 kr/mån)

Kommentar: Uppgifterna ska ses som ett riktvärde och kan skilja sig beroende på vanor, antal familjemedlemmar och vilka avtal man tecknar.

Budgivning och annan viktig information

Budgivning:
Vid en eventuell budgivning tillämpar vi normalt men inte alltid en s.k. öppen budgivning där alla intressenter kan få information om vilka bud som kommer in. Det vanligaste förfarandet är att senaste budet skickas ut per sms till de som har anmält intresse men vi håller en kontinuerlig kontakt per telefon med alla som är med i själva budgivningen. På vår hemsida kan man även följa hela budgivningen och vi ser det som en självklarhet att alla som vill lägga ett bud har finansieringen klar.

I de fall bud kommer in som ligger under det begärda priset eller som känns oseriösa väljer säljaren själv om detta bud ska presenteras på internet eller ej. Under själva budgivningen kan villkoren ändras om säljaren eller spekulanterna väljer att ändra förutsättningar med tidsbestämda eller villkorade bud. Det är då säljaren som bestämmer vilka bud som ska tas emot och om alla då ska få ta del av dessa.

Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn, telefonnummer och bud som lagts, till den blivande köparen samt säljaren efter avslutad budgivning.

Bud innan första visningen:
Det förekommer även ibland att spekulanter ber om en visning innan den utsatta första visningstiden. Det är då upp till säljaren att bestämma om de vill ha en sådan visning eller ej. I samband med dessa visningar händer det ibland att ett avslut kommer till stånd innan den första planerade öppna visningen. För att inte en bostad eller en tomt ska bli såld utan din vetskap rekommenderar vi dig som är intresserad av just denna bostad att skicka ett mail till ansvarig fastighetsmäklare och anmäla ditt intresse.

Fri prövningsrätt:
En annan sak att ta i beaktande är att säljaren har fri prövningsrätt. Detta innebär i korta drag att säljaren avgör när, till vem och till vilket pris säljaren säljer för.

Ibland händer det att bud kommer in efter en budgivning är avslutad men innan köpekontrakt är skrivet. Det är då fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren som då får avgöra om denne vill acceptera budet eller ej.

Om området

Allmänt

Här bor du i charmiga villakvarteren Gamla Enskede, som är lite av Enskedes hjärta. Området präglas av vackra sekelskiftesvillor, unika radhuslängor och viss lägenhetsbebyggelse med grönskade trädgårdar och lummig natur. Här kan du njuta av villaidyllens lugna sfär, men ändå ha närhet till huvudstadens puls. Efter några minuters promenad finner du Margaretaparken som erbjuder härliga gröna ytor, picknickmöjligheter och fina promenadstråk. Parken är populär och välbesökt och passar gammal som ung. I närområdet finns möjligheter till aktiviteter så som skidåkning i Hammarbybacken, golfspel på Årsta Golf, eller varför inte besöka Eriksdalsbadet?

Kommunikationer

Ett stenkast bort finns Skogskyrkogårdens tunnelbanestation där gröna linjen tar dig till Vällingby och Farsta med flertalet stopp på vägen, där möjligheter finns att byta linje. Med tunnelbanan når du Stockholms C efter ca 15 minuter samt Farsta efter ca 12 minuter. Närmsta busshållplats finns i direkt anslutning till bostaden där busslinje 161 trafikerar bl.a. Älvsjö station. Från stationen avgår pendeltåg mot Södertälje C, Nynäshamn, Stockholm C och Märsta. För dig som vill ta bilen en bit för att sedan åka kommunalt så finns Hökarängens T-bana med tillhörande pendelparkering om totalt 144 platser belägen ca 10 minuter bort med bil. 73an når man enkelt efter bara någon minut.

Skola och barnomsorg

Inom promenadavstånd finns Enskedeskolan, som är en F-9 skola och som erbjuder fritidshem. Fler grundskolor i området är bl.a. Skarpnäcks skola (F-9) och Bagarmossens skola (F-9). Förskolor i området är Sockenstugan, Förskolan Svampen och Pysslingsförskolan Gläntan. Samtliga har flera avdelningar och nås efter korta promenader. Närmsta gymnasium är Enskede gårds gymnasium och finns ungefär 1,5 km bort. Här finns flertalet gymnasielinjer att välja mellan och goda kommunikationer till och från skolan. För mer information, se kommunens hemsida: http://www.stockholm.se/ForskolaSkola/

Affärer och annan service

I området finns det matvarubutiker, bageri samt ett gott utbud av trevliga restauranger. För ytterligare service, shopping och nöjen så når man Globenområdet efter en promenad om ca 25 minuter. Här finner du det mesta för vardagens behov och helgernas nöjen. Här finns bl.a. stora klädkedjor, heminredningsbutiker, skönhetsbutiker och flertalet restauranger. För nöjen så finns "Tolv Stockholm" dit du kan ta med hela familjen för stora aktiviteter och utmaningar, så som 3- eller 5-kamp, bowling, skidsimulator, golfsimulator, biljard, shuffleboard och mycket mer.